Пребитото от мащеха дете с нова криза

Пребитото от мащеха дете с нова криза | StandartNews.com

Бургас. 2-годишният Данчо, който бе жестоко пребит от мащехата си Ганка Димитрова, е в критично състояние, съобщиха от бургаската болница. През последното денонощие състоянието на детето рязко се влошило. То е получило кръвоизлив в стомаха. Детенцето е било транспортирано по спешност във варненската МБАЛ "Света Марина", където е подложено на поредна операция.

В момента лекарите в морската столица се опитват да спрат вътрешния кръвоизлив. Според тях обаче уврежданията, получени след жестокия побой, са необратими. Всички се молят да не се случи най-лошото. Последните изследвания са показали, че заради жестоките удари и изживения стрес момченцето е получило освен всичко останало и язва на дванадесетопръстника. Двегодишното дете бе прието в реанимацията на бургаската болница преди седмица, след като мащехата му Ганка го преби жестоко с метла и пръчка. Най-опасното нараняване е контузията на мозъка и полученият в последствие оток.

От деня на инцидента детето е в кома. Срещу Ганка Димитрова бе повдигнато обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда, но предвид влошеното състояние на детето обвинението най-вероятно ще бъде преквалифицирано в опит за убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай