Правят стрес тест за безопасността на улиците в Разград

Правят стрес тест за безопасността на улиците в Разград | StandartNews.com

Общинската комисия по транспорт заседава в микробус, докато проверява светят ли уличните лампи край пешеходните пътеки в града

Разград. Общинари обследваха осветени ли са вечер улиците в Разград. Местната комисия по транспорт заседава в микробус, който обиколи невралгичните кръстовища в града по мръкнало, за да видят съветниците с очите си осветени ли са или не пешеходните пътеки там.

Идеята за стрес теста даде председателят на комисията Иво Димитров, съветник от Синята коалиция. „От началото на декември на кръстовище на булевард „Априлско въстание" са станали четири катастрофи, в които са пострадали пешеходци. Исках всички заедно да видим доколко са осветени участъците за преминаване, могат ли шофьорите и хората на пътя да са спокойни", обясни Димитров.

Комисията вече е картотекирала невралгичните зони на уличната мрежа в Разград. Съветниците, отговарящи за транспорт предлагат в бюджета за следващата година да бъдат предвидени средства за икономично лед осветление на всички възлови участъци в града, където пешеходният поток е интензивен. В момента администрацията изчислява сумата, която ще е нужна, за да се монтират енергоспестяващите лампи. От кабинета на заместник кмета Любомир Цонев заявиха, че в новия бюджет ще бъдат предвидени пари за такава инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай