Поръчков подпалвач беше задържан в Търново

Поръчков подпалвач беше задържан в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Криминалисти от областната дирекция на МВР във Велико Търново предотвратиха поръчков палеж на къща. След предварително получен сигнал разследващите полицаи са събрали достатъчно материали, доказващи, че 44-годишен от гр. Свищов е склонил 58-годишен от същия град да запали едноетажна къща, в горнооряховското село Янтра. Извършителят е задържан.

Поръчителят заплатил предварителна 330 лева за "услугата". В къщата живеели родителите на бившата му съпруга, с която 44-годишният мъж имал неуредени финансови взаимоотношения. Целта на палежа била отмъщение. В хода на разследването е установено, че през 2011 г., след упражнено домашно насилие от страна на поръчителя, в Районен съд – Свищов е образувано гражданско дело за домашно насилие.

В тази връзка 44-годишният мъж е бил глобен с 300 лв. и му е било забранено да приближава, за срок от 6 месеца местоработата и дома на бившата си съпруга и жилището на сина си. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Събраните материали по случая са докладвани на прокуратурата. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан за срок до 72 ч. Внесено е искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 44-годишния мъж. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай