Пазарджик срещу Велинград в битка за съда

Пазарджик срещу Велинград в битка за съда | StandartNews.com

Пазарджик. Двама са кандидатите за административен ръководител на Пазарджишкия окръжен съд през следващите 5 години - досегашният му шеф Ивета Парпулова и председателят на Велинградския районен съд Веселин Петричев, съобщиха от администрацията.

Мандатът на съдия Парпулова изтече на 18 юни. Тя е административен ръководител на ОС през последните 5 години. Веселин Петричев е председател на РС - Велинград, от 2004 г. насам.

В концепциите си за развитие на съда в следващите 5 години, наред със строго специфичните факти, задачи и намерения, двамата кандидати са предвидили и мерки за повишаване на общественото доверие и прозрачност в работата на магистратите чрез взаимодействие с медиите.

В концепцията си Парпулова е изброила основните дейности, залегнали в медийната стратегия на съда, изтъкнала е добрите контакти между медиите и представителите на съдебната власт в региона и е заложила осигуряване на безжичен интернет. Нейното име нашумя като председател на съд , дал най-тежката присъда на Лазар Колев по делото Белнейски.

В своята визия Петричев е предвидил редовни пресконференции на говорителя на съда, на които ще бъде представян ходът и резултатите на делата с особен обществен интерес, организиране на дни на отворените врати за ученици и граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай