Партията на Кунева в Бургас се разцепи

Партията на Кунева в Бургас се разцепи | StandartNews.com

Бургас. Партията на Кунева в Бургас започна да се цепи след като областният координатор Пламен Янев хвърли скандално оставка. Той официално обяви вчера, че напуска не само ръководния пост, но и "Движение България на гражданите", защото бил омерзен.

"Влязох в тази партия воден от убеждението си, че слагаме началото на реален и граждански, а не изкуствено създаден, проект. Исках да работя за партия, което ще положи началото на нещо ново, а няма да повтаря старото. Това не се случи. По тази причина смятам, че моралният изход от тази ситуация е да прекратя членството си в движение "България на гражданите", заяви бившият вече регионален лидер.

Янев отказа да съобщи дали има конкретна причина за напускането му, но бе категоричен, че всички решения в партията се вземат авторитарно от лидерката Меглена Кунева и тесен кръг хора около нея. Напрежението ескалирало по време на националното събрание, когато в партията се оформили два лагера. Скандалът бил за начина, по който ще бъдат избирани областните координатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай