Пълна отличничка избра да учи в България

Пълна отличничка  избра да учи в България | StandartNews.com

18-годишната Петриела Бачева официално получи Национален диплома за пълен отличен, която тази година се връчват на общо 23 випускници от цялата страна. Девойката завърши с 6,00 през всички години на обучението си в ГПЧЕ "Иван Вазов" в Смолян, както и две пълни шестици на държавните зрелостни изпити – по БЕЛ и английски език. С тези резултати Петриела се нарежда сред 23-мата отличени в цялата страна.

На церемонията в Областната администрация днес девойката получи дипломата си от областния управител на Смолян Недялко Славов, а сред гостите бяха шефът на РИО на МОН Иван Муцевски, много учители, преподавали на Петриела от началното училище до края на образованието й в ГПЧЕ „Иван Вазов" в Смолян.

Щастливи и горди с невероятната си дъщеря в залата бяха родителите и близките на Петриела, за която се казаха изключителни думи, а всички- от учителите до директорката на гимназията я наричаха Пипи.

Петриела Бачева вече е студентка в Софийския Университет „Св.Климент Охридски", където е приета с пълен отличен в специалността с най-висок бал - скандинавистика. Готви се да кандидатства и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай