Оставиха зад решетките лихвар от Благоевград

Оставиха зад решетките лихвар от Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Прокуратурата в Благоевград удължи на 72 часа мярката за неотклонение „задържане под стража" на популярният благоевградски лихвар Бисер Богданов. Той бе арестуван при зрелищна акция на улица „марица" в града в понеделник около 15,30 часа.

С него в джипа пътували още трима мъже, един от които е грък. Те са били закопчани пред погледите на десетки минувачи от спецполицаи. На Богданов му е повдигнато обвинение за изнудване по член 214 от НК, ал. 1. Законът предвижда за това престъпление от 1 до 6 г. затвор, глоба от 1000 до 3000 лв., съдът може да конфискува до 1/2 от имуществото му. Предстои в съда да се внесе искане за определяне на постоянна мярка спрямо лихваря.

47-годишният благоевградчанин бе заловен в момент на вземане на поредна вноска от 600 лева белязани пари от Славчо Ф. от Симитли. Изнудваният симитличанин предварително подал сигнал в ОД МВР – Благоевград, че лихварят го изнудва и непрекъснато вдига лихвата. Полицията отдавна е по следите му и бизнеса му с даване на заеми срещу висока лихва. Срещу него има дело за лихварство, по което са призовани 21 свидетели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай