Осъдиха на 1,7 г затвор трафикант, прегазил граничен полицай

Осъдиха на 1,7 г затвор трафикант, прегазил граничен полицай | StandartNews.com

Трафикантът, който през април месец тази година прегази между свиленградските села Сладун и Варник граничен полицай с колата си в опит да избяга с натъпкания автомобил с нелегални мигранти, влиза в затвора за 1,7 г. Решението на Хасковския окръжен съд е след споразумение.

31-годишният любимчанин Стефан Георгиев, родом от Варна, признал, че нарочно е блъснал граничния полицай Александър Райков.

Инцидентът станал след като Георгиев е бил спрян от полицейските служители в момент, когато е качвал в автомобила си за превоз чуждите граждани, преминали през граничния пункт. Заради това и граничните служители му подали сигнал със стоп-палка за спиране. Вместо да се подчини обаче трафикантът натиснал педала и с мръсна газ минал през граничаря Райков. След инцидента граничаря беше приет в болница, а нараняванията му са определени като средна телесна повреда.
Стефан Георгиев отива зад решетките при общ режим и лишаване от право да управлява моторно-превозно средство за срок от две години.

По делото са отделени материали срещу Стефан Георгиев, касаещи привеждането на лицата през границата, и се провежда разследване в Районна прокуратура-Свиленград.
Междувременно стана ясно и че от сряда вечерта на територията на Свиленград МВР извършва акция за залавянето на нелегални и трафиканти. По неофициална информация проверки се правят по адреси, има и разпитани в местното РПУ, но до обяд на четвъртъка нямаше задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай