Осъдиха двама, ужилили бивш депутат

Осъдиха двама, ужилили бивш депутат | StandartNews.com

Измамниците прибрали 5 тона сирене за мнима сделка в чужбина

Разград. Съдът в Разград осъди двама, измамили с мнима сделка бивш депутат от ДПС. Румен Станчев и Илия Николов ще лежат в затвора съответно по 7 и 3,5 години, задето излъгали бившия народен представител от 40 НС Даут Осман.

През 2010 година, когато ДПС активистът вече не бил в парламента, русенецът Румен Станчев запознал Осман с Илия Николковски от Македония, който обещал да изнесе за Германия 5 тона сирене, произведено във фамилната мандра на експолитика. Двамата комисионери натоварили стоката , на стойност 32 хил.лв и изчезнали без да платят.

Съдебното дирене показало, че мнимите търговци са криминално проявени измамници и нямат нищо общо с деловите среди нито у нас, нито в чужбина.предрешеният като македонец Николковски бил нашенец, с фамилия Николов, но добре говорел наречието от земите край Вардара.Освен, че отиват отново зад решетките , двамата рецидивисти ще трябва да платят на бившия депутат стойността на отмъкнатото сирене, заедно с лихвите, постанови съдът.

Даут Осман, който има зад гърба си един парламентарен мандат, няколко пъти става обект на публикации в медиите. Широко известен разградският активист стана през 2009 година, когато по време на предизборната кампания за нов парламент, на митинг в Лудогорието заяви, който не харесва ДПС, да духа супата. Хардагитацията обаче не му осигури втори път място зад депутатските банки и той се върна в бизнеса. Малко след товна екоинспекцията в Русе погна с проверки бившия политик, след като стана ясно, че отпадни води от мандрата му в разградското село Липник са изтровили рибата в селския язовир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай