Областен управител иска община Гърмен да приюти роми без дом

Областен управител иска община Гърмен да приюти роми без дом | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов е изпратил на 1 юли писмо до общинския съвет в Гърмен и до общинския кмет Минка Капитанова. С него искам вземане на решение по повод временното настаняване на ромите, чиито постройки са премахнати или предстои да бъдат премахнати, но към настоящия момент такова решение не е постъпило в областната администрация, уточни губернаторът.

Той твърди, че заедно с представители на ангажираните институции са провели многократно срещи с кмета на Гърмен относно сериозността на проблема и последиците от липсата на решаването му.

От Агенция за социално подпомагане са предложени съответните социални услуги - временно настаняване или "седмична грижа" за децата на четири семейства, чиито сгради са премахнати. Членовете на тези семейства са отказали настаняване в социални жилища, като към настоящия момент те са настанени и живеят в домовете на техни роднини. Към настоящия момент всички ангажирани институции продължават да изпълняват ангажиментите съобразно компетентностите им.
Ангажиран съм пряко в проблема и очаквам активни действия от страна на кмета на община Гърмен, допълни Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай