Нестинари превземат Бургас с огнено шоу

Нестинари превземат Бургас с огнено шоу | StandartNews.com

Бургас. На 3 август нестинари ще представят горещия спектакъл "Огън и магия" върху истинска жарава на сцената на летния театър в Бургас. Няколко часа преди началото на спектакъла зад сцената на летния театър ще бъде издигната огромна клада, върху която ще бъдат хвърлени над 2 кубика дърва.

След това жаравата ще бъде пренесена на сцената в специален стоманен съд. Под него пък ще бъдат поставени няколко слоя от стомана, минерална вата и пръст, за да изолират живите въглени от дървения под. За да бъде предотвратена всякаква опасност от пожар по време на представлението, организаторите ще покрият целия покрив на летния театър със специални противопожарни одеала.

Едва след това главният нестинар на странджанското село Българи Михаил Георгиев ще затанцува върху жаравата. "Интересното е, че в началото на спектакъла никой от зрителите няма да може да разбере къде е подиумът, върху който ще излязат нестинарите. Специалната сцена с диаметър 4 метра ще се появи пред публиката като част от представлението", издадоха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай