Немци искат да обикалят чудеса с каравани

Немци искат да обикалят чудеса с каравани | StandartNews.com

Туризмът и караванингът вървят заедно на немските борси. Германците масово търсят на изложенията освен кемпери, които се предлагат в изобилие, но и интересни маршрути за посещение. Това казаха общинските специалисти след завръщането си от изложенията в Лайпциг, Рощок и Хановер. Там вече е популяризиран проектът "Различното преживяване" с бенефициент община Варна и в партньорство с Аврен, Девня, Белослав и Аксаково. Предлаганите 6 маршрута от най-старото обработено злато на света до съвсем непознати и по-далечни културно-исторически забележителности са впечатлили много германските туроператори.

Условия за караванинг по морето във Варна няма, не е изградена подходяща инфраструктура, но това е нова ниша и провокация, за която трябва сериозно да се помисли, категорични са в бранша.

Промяна в Наредбата за обществения ред предвижда глоби от 500 до 5000 лева за разполагането на палатки, каравани и кемпери извън туристическите обекти, предвидени за това. Предложението е на общинския съветник Андрей Василев и беше качено на сайта на общината. След това се проведоха срещи и дискусии по темата. Мотивите за промяната са, че палатки и каравани безразборно се разполагат на зелените площи или на плажа, замърсяват или туристите надуват музикални уредби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай