Над 3 млн. лв. за ремонт на спортни обекти в Кърджали

Над 3 млн. лв. за ремонт на спортни обекти в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Започва ремонтът на два важни спортни обекта в Кърджали. Вече е подписан договор с Министерството на младежта и спорта за обновяване на градския стадион „Дружба" на стойност 1, 787 млн. лв. Ремонт на стадиона не е правен от неговото построяване преди 50 години. Строително -монтажните работи трябва да приключат до началото на април 2015 г., съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Проектът включва да бъде ремонтирана сградата на стадиона, монтиране на нови седалки и подновяване на чимовете. На следващ етап ще се търсят средства за обновяване и на пистата.

Eдин милион и 300 хил.лв. лева ще бъдат вложени и за ремонт на закрития плувен басейн в града, който почти 15 години стои затворен. По тази причина се налага през зимните месеци кърджалийските ватерполисти да пътуват на 40 км, за да тренират. След приключване на строителните дейности съоръжението ще бъде на разположение както на клубовете по водна топка, които са сред водещите в страната, така и на гражданите.

Кметът на Кърджали коментира, че ще настоява изпълнители на двата обекта да бъдат кърджалийски фирми, защото те са по-отговорни и съпричастни към решаване проблемите на града.По думите на градоначалника с реализирането на двата важни спортни проекта 2014 година се очертава като година на спорта за Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай