Малки читатели атакуват библиотека

Малки читатели атакуват библиотека | StandartNews.com

Благоевград. Голям интерес към книгите проявяват малчуганите на Благоевград. Детският кът на Регионалната библиотека „Димитър Талев" кипи от живот всеки ден от лятната ваканция. Той беше организиран по идея на общинското ръководство като част от програмата за създаване на условия за пълноценен отдих на учениците през лятото.

В детския кът е създадено удобство за най-малките читатели, които разполагат със самостоятелна читалня. Там не само четат любими книги, но и гледат популярни детски филми на голям плазмен монитор.

Регионална библиотека „Димитър Талев" предизвиква интереса на малчуганите с разнообразни творчески инициативи, сред които чествания на популярни творци, на които се четат откъси от техни книги или се прожектират филми за тях. Провеждат се и срещи на децата с изявени местни поети и писатели.

Миналата година малките читатели са прочели 6727 тома от богатия фонд на библиотеката. Тази година се очаква взетите книги да са повече заради модернизирането на читалнята и активната стратегия за привличане на интереса на учениците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай