Куче нападна полицай

Куче нападна полицай | StandartNews.com

Немската овчарка скочила на униформения, докато опитвал да помогне на други нейни жертви

Освирепяло домашно куче нападна четирима мъже в центъра на Разград и предизвика паника в квартала около известната в града чешма „Ючкурналията".

Немската овчарка била пусната в сряда привечер да се разхожда своободно без намордник. Пред входа на хранителен магазин от местна верига кучето се нахвърлило върху трима мъже на 41, 42 и 61 години, които излизали от бакалията. Докато те панически се опитвали да се отскубнат от челюстите на овчарката, която ги ръфала където свари, продавачки алармирали на тел 112.

Полицейски патрул пристигнал веднага на местопроизшествието. Единият от униформените тръгнал да спасява пострадалите, но озверялият пес скочил върху него и успял да го ухапе по ръката и крака. Вторият полицай не загубил самообладание, успял да прогони овчарката и откарал ранените мъже в болница. Кучето било заловено и откарано в градския кучкарник.

Малко след края на ешкъна се появил и стопанина на четириногото. Без да подозира за случилото се, той взел да го вика, за да го прибере у дома след вечерната разходка. Така станало ясно, че немската овчарка е собственост на 42-годишния С.М. от Разград, срещу когото вече е образувана полицейска преписка.

На нахапаните е оказана медицинска помощ и им е предписано домашно лечение. Ветеринарите тепърва ще изясняват дали агресивното куче е региистрирано според закона и има ли необходимите имунизации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай