Крадци задигнаха 50 метра тръбопроводи

Крадци задигнаха 50 метра тръбопроводи | StandartNews.com

Сливен. Апаши разкопаха 80 метра и задигнаха 50 метра тръби, собственост на ВиК-Стара Загора. Металните тръби са от водопреносен тръбопровод край новозагорското село Пет Могили. Той обаче е резервен и водата не е спряла.

За кражбата е използвана специализирана строителна техника, съобщиха от полицията в Сливен. С багер и камион е разровен участък с размер 25 на 80 метра, откраднати са около 45-50 м дебелостенни метални тръби с диаметър 400 мм. Точното количество на стойността на откраднатите тръби е в процес на установяване.

Откраднатите метални тръби са превозвани с камион "Татра" с кюстендилска регистрация, който по-късно е открит, паркиран в стопански двор в землището на град Раднево. На камиона са поставени други регистрационни табели, които не отговарят на превозното средство, казаха от полицията.

В РУП-Раднево са започнати следствени действия във връзка с несъответстващите регистрационните номера на товарния автомобил. В района са открити част от откраднатите тръби, които са върнати на ВИК-Раднево.

Случаят е съгласуван с Районна прокуратура-Нова Загора. Следствените действия по документиране на престъпната дейност продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай