Крадци шетат из кошарите край Дунава

Крадци шетат из кошарите край Дунава | StandartNews.com

Полицията предупреждава стопаните да пазят добитъка си преди празниците, на които се хапва агнешко

Силистра. Стопаните, които отглеждат в частните си дворове домашни животни, да са особено бдителни в дните преди Великден и Гергьовден. Това предупреждават от ОД на МВР в Силистра, заради традиционния бум на кражби на добитък в региона през този сезон.

8 набега в кошари по селата край Дунава са регистрирани от началото на тази година в силистренско. Апашите стават особено активни преди празниците, на които по традиция се хапва агнешко, защото на пазара има глад за прясна мръвка. Криминалистите съветват стопаните да държат дворовете си осветени през цялата нощ, да залостват добре оборите и да не оставят добитъка да спи под открито небе.

Най-уязвими за крадците са възрастните хора в отдалечените от града малки селища. Често те биват атакувани от мними търговци, които под предтекст, че ще купуват жива стока влизат обора,разучават обстановката, а през нощта обират кошара. Не пускайте непознати у дома, не дръжте пари под възглавници и дюшеци, предупреждават от МВР. Полицаите съветват хората, да сигнализират, когато по селата се появят непознати хора и автомобили, защото крадливите банди обикалят селата и обещават пари преди празниците, но най-често зад това се крият измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай