Кметът с ултиматум за фитнеса на Марешки

Ще събаряме, въпреки че се чака решение и на ВАС, каза варненският бизнесмен

Кметът с ултиматум за фитнеса на Марешки | StandartNews.com

Варна. До края на тази седмица концесионерът на плаж „Кабакум – Север 2” трябва доброволно да демонтира второто ниво на двуетажния преместваем обект, разположен на плажа, съобщиха от пресцентъра на община Варна. При неизпълнение на заповедта на кмета Кирил Йорданов  ще последва принудителен демонтаж още в понеделник за сметка на концесионера.

Установено е, че върху терен, който е изключителна държавна собственост, на част от крайбрежната плажна ивица е разположен обект с площ 56 кв. м. и с височина около 5.80 м. Във вътрешността на обекта са обособени две нива, свързани със стълби. Обектът е собственост на фирмата концесионер- „Белвекс „ООД с управител Светлана Марешка, съпруга на фармацевтичния бос Веселин Марешки. Той сам определи, че постройката е фитнесцентър, обясниха от общината. Разположен е на посоченото място на основата на издадено разрешение за поставяне, но в него има неспазени  клаузи  и нарушения на  Наредбата за преместваеми обекти, се посочва в кметската заповед. Заради това второто ниво на обекта трябва да се демонтира.

Тази заповед на кмета на община Варна е обжалвана пред компетентния Административен съд. Той обаче е отхвърлил искането на фирмата за спиране на предварителното изпълнение на кметската заповед.

Ще събаряме, ще строя бригада в понеделник, за да се извърши демонтажа, въпреки че обжалваме  кметската заповед и пред Върховния административен съд и чакаме решение, каза за Агенция Стандарт Нюз.

 Още през лятото регионалният министър Лиляна Павлова при проверка на концесиите на плажа посочи, че сградата има разрешение от Община Варна и отговаря на изискванията за преместваем обект. Постройката не стои на бетонна конструкция, а на метална, но разрешението за монтирането й е за 56 кв. м., а реално тя е 112. Това означава, че целият втори етаж на обекта е незаконно поставен, коментира тогава министър  Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай