Кмет и шеф на ОбС се срещнаха с Йерусалимския патриарх

Кмет и шеф на ОбС се срещнаха с Йерусалимския патриарх | StandartNews.com

Гоце Делчев. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на общинския съвет Ангел Гераксиев гостуваха в Йерусалим на православния Йерусалимски патриарх Теофилос ІІІ. Той отправи своята благословия към хората в Неврокопската епархия и в цяла България, пожела им здраве, вяра и оптимизъм. Патриархът изпрати и своите най-добри благопожелания към Неврокопския митрополит Натанаил.

Москов и Гераксиев бяха на тридневно работно посещение в Израел. Посещението бе по покана на ръководството на община Тел Авив. Представителите на община Гоце Делчев участваха в Световен форум в столицата на Израел, по време на който бяха представени нови идеи и технологии в различни сфери. Представители на бизнеса и местните власти обсъдиха възможностите за въвеждането им в градската среда.

Гоце Делчев бе 56-ят град, представен на този престижен световен форум. Те се видяха с Дафна Лев, директор на отдел „Образование, култура и спорт" в община Тел Авив. Обсъдиха се идеи за бъдещо сътрудничество между двете общини в областта на образованието и културата.

Владимир Москов и Ангел Гераксиев посетиха също и две учебни заведения в Тел Авив. В първото от тях, където се обучават основно чужденци, те се запознаха с нова и изключително ефективна програма, по която се работи за сближаване на учениците и развиване на техните възможности. Програмата се нарича „Танцуващи класни стаи" и се радва на много голям успех. В другото училище участваха във възпоменателна церемония, посветена на бившия израелски премиер Ицхак Рабин, който бе убит преди 18 години. В тази гимназия кметът и шефът на ОбС проведоха интересна среща с ръководството на учебното заведение и преподаватели, част от които от български произход. Присъстваха и ученици, които са част от Младежкия духов оркестър на Тел Авив. През месец март тази година те изнесоха концерт в Гоце Делчев. Очаква се гимназията да си партнира занапред с гимназия от града под Пирин, заедно да разработват проекти.

С представители на бизнеса и местната власт се дискутира възможността за инвестиране в Неврокопския край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай