Китай иска постоянна експозиция на панаира

Китай иска постоянна експозиция на панаира | StandartNews.com

Пловдив. Китай има проект за постоянна експозиция в панаира в Пловдив, стана ясно по време на среща на китайски бизнесмени с ръководството на изложбения център. Отправихме покана Китай да стане партньор на Международния технически панаир през 2014 г., каза главният директор Иван Соколов.

Над 100 китайски бизнесмени и туроператори посетиха панаира в Пловдив в рамките на двудневния форум Discover and invest in Bulgaria. Над 40 предприемачи от азиатската страна са поискали информация за участие в панаирни прояви. Надяваме се да имаме постоянно изложение в България, на което да представяме китайски селскостопански продукти, както в Корея и Дубай, заяви Янг Фанксинг, представител на Асоциацията за международно сътрудничество в земеделието от Китай. Той подчерта, че партньорството с панаира в Пловдив е една от основните цели на посещението му в България и се информира за селскостопанската изложба "Агра" с намерение в нея да се включат повече китайски компании през 2014 г.

Зелена енергия, туризъм, търговия, недвижими имоти, селско стопанство, козметика от розово масло и информационни технологии - това са областите за сътрудничество с България, към които проявяват интерес китайските бизнесмени. "В нашите прояви участват китайски компании и продуктите, които предлагат, се харесват, защото са качествени и на добра цена", заяви Иван Соколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай