Кирил Йорданов: Варна остана без опозиция

Кирил Йорданов: Варна остана без опозиция | StandartNews.com

Варна остана без реална опозиция. Общото впечатление е, че е нарушен принципът за наличие на опозиция, както на национално, така и на ниво Общински съвет, каза бившият кмет на града Кирил Йорданов. След три мандата и половина управление той участва в местния вот през 2015, но събра само 2.63 % от гласовете на избирателите и сред общо 10 кандидати за кметския стол резултатът го нареди на 7-мо място.

„Идеята за власт без опозиция е толкова абсурдна, колкото да построиш кораб без дъно", цитира Уинстън Чърчил бившият градоначалник, като добави, че този кораб ще потъне дори в спокойни води. Всички в мнозинството, друг е въпросът кои ще бъдат допуснати. Винаги ще има резерв от желаещи, които да бъдат заменени с други, когато мнозинството не сработи. Така коментира Йорданов разпределението на политическите сили в новия Общински съвет на Варна.

"Коалиция Кирил Йорданов – кметът на Варна" е подала две жалби в Административния съд срещу резултатите от изборния процес за кмет и за общински съветници. Вотът е опорочен, както от протоколи с нанесени поправки, така и подписани с един й същи почерк в диаметрално разположени избирателни секции в града, каза Кирил Йорданов. Коалицията му поиска графологична експертиза и ръчно преброяване на бюлетините.

С явяването си на избори 2015 постигнах една цел-повече хора да разберат истината за събитията от февруари 2013 г. и за пореден път заявявам, че беше извършен преврат на фона на справедливите протести на варненци срещу високите сметки за ток, каза бившият градоначалник.

„Всички в мнозинството. Поне ще има сигурен резерв от желаещи там, където мнозинството не сработи, да бъдат заменени с други", коментира бившият кмет на Варна. Още в началото на пресконференция той поздрави кмета Иван Портних с изборната победа и му пожела сили и умение да се справи със ситуацията каквато е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай