Кърджалиец осъди общината за пропаднал мост

Кърджалиец осъди общината за пропаднал мост | StandartNews.com

Кърджали. Кърджалиецът Стефан Зафиров спечели дело срещу общината за нанесена му средна телесна повреда при пропадане от Въжения мост.

На 17 юли 2011 г, призори, преминавайки по опасното съоръжение, мъжът стъпил на прогнила дъска и увиснал над реката. Със сетни усилия се задържал за конструкцията и така се спасил от фатално падане във водите на Арда. Вследствие на инцидента обаче получил контузия на раменната става и бил неработоспособен в продължение на 3 месеца. След края на лечението си завел дело, което завършило със споразумение между страните.

Община Кърджали, която е стопанин на въжения мост, признала вината си и изплатила на Зафиров обезщетение в размер на 5000 лева плюс разноските по делото. „На моста продължават да се правят само козметични поправки с частична подмяна на дъски, което по никакъв начин не гарантира сигурността на гражданите. Това е  безотговорност”, категоричен е потърпевшият.

Преди 4 години Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна близо 1 млн. лева за укрепване на Въжения мост. Генерален ремонт обаче не бе направен, но и парите не бяха върнати в бюджета. Преди няколко месеца съветниците от групата на ГЕРБ в местния  парламент поискаха Агенцията за държавна финансова инспекция да извърши проверка, за да установи къде са предоставените целеви средства и защо не са използвани по предназначение. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай