Кърджали чества Деня на Независимостта

Кърджали чества Деня на Независимостта  | StandartNews.com

Кърджали. Стотици кърджалийци с е включиха в общоградското тържество по случай 106-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Венци на признателност пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени от името на държавни и общински институции, учреждения, училища, кандидати за народни представители от целия политически спектър.

„Този ден ни прави истински горди от това, че сме българи, защото преосмисляме не само възхода на България, но и нейното неочаквано бързо израстване от беден роднина на Европа до първата Балканска сила. Това е исторически факт, който не може и не трябва да бъде пренебрегван, забравян или обезценяван, особено сега, когато страната ни зае своето достойно място в голямото европейско семейство", каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис.

„Независимостта на България е дело на българския народ, на неговата воля да има своя независима и суверенна държава, на тогавашните български политици и дипломати, които показаха завидна държавническа дързост и находчивост, умение да се ориентират и да използват в добрия смисъл на думата сложните противоречия и съперничеството между тогавашните велики сили", подчерта още градоначалникът.

На тържеството присъстваха вр. и. д областен управител Назми Мюмюн, енорийският свещеник отец Петър Гарена, председателят на местния парламент Раиф Мустафа, кандидат –депутати, представители патриотични организации, ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай