Искат условна присъда за ексгубернатор

Искат условна присъда за ексгубернатор | StandartNews.com

Разград. Условна присъда със срок от година и шест месеца поиска прокуратурата за бившия областен управител на Разград Наско Анастасов.

Ексгубернаторът е изправен пред съда, защото през 2007 година разрешил незаконен строеж на барбекю и ремонт на хижата на областната управа в местността "Пчелина" край града.

Анастасов възложил поръчката на фирма "Хранкомерс", собственост на съпартиеца му от политическо движение "Социалдемократи" Добрин Добрев, който по това време оглавява общинския съвет в Разград. Ремонтът на стойност 14 000 лева не бил контролиран по реда, изискван от закона, твърди обвинението.

След скандалния ремонт хижата е продадена на фирма, близка до брата на бившия губернатор. Купувачът платил имота по 116 лева за кв.м като само държавните разходи за преустройството възлизат на 536 лева квардратния метър.

Процесът, присъдата по който се очаква да бъде обявена в сряда, е втори за Наско Анастасов. Той е подсъдим и по дело за неправомерно изхарчени 511 хиляди лева, дадени за ремонт на църкви и джамии в Разградско, уж повредени от буря, за която метеоролозите твърдят, че не се е състояла.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай