Хлапета с ревю и танци за ЧРД на Италианския лицей

Хлапета с ревю и танци за ЧРД на Италианския лицей | StandartNews.com

С танци, песни и ревю Италианският лицей в Горна баня отпразнува своята 39-а годишнина. За първа година тържеството бе изцяло дело на малчуганите от детската градина, която е част от лицея. Талантливите хлапета, на възраст между 4 и 6 години, пяха, танцуваха и разиграха различни и интересни скечове. Програмата се отличи и със специално подготвено ревю. По време на него малчуганите дефилираха в атрактивни костюми, изработени специално от техните родители. Величка Велянова, директор на Италианския лицей, определи празника като светъл лъч в трудното ежедневие.

"Емоцията, която ни донесоха децата, е невероятна. Трябва да има повече такива училища, които обучават и възпитават чрез изкуството за развитие на индивидуалните възможности. Ние мобилизираме своите деца чрез него и ги караме да ценят човешките ценности. Изкуството е важен фактор в науката и образованието", допълни още тя. Велянова благодари на родителите за сериозната подкрепа и ги призова да продължават да мотивират и развиват потенциала на своите деца. Талантливите малчугани рисуваха и картини заедно с художника Румен Статков.

Помощник-директорката Даниела Бошнакова обеща, че те ще бъдат закачени в галерията на Италианския лицей. Празникът приключи с рязане на торта, специално изработена по повода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай