„Гедик холдинг” с интерес за работа в Кърджали

„Гедик холдинг” с интерес за работа в Кърджали | StandartNews.com

Представители на най-големия турски холдинг за производство на заваръчна техника и метални конструкции „Гедик холдинг" от Истанбул обсъдиха с кмета на Кърджали възможности за разкриване на производствена мощност и строителство на хале с площ от 2000 кв.м, в което да се развива производството на електроди за заваряване. Кметът Хасан Азис запозна гостите с потенциала на Кърджали за инвестиции, реализираните проекти и усвояването на средства от еврофондовете.„Чрез инвестиция на „Гедик холдинг" тук може да бъдат разкрити работни места.От друга страна това е високотехнологично производство с голямо бъдеще и висока използваемост в различни сфери на металостроенето", коментира Хасан Азис.

Делегацията от Турция се срещна и с представители на бизнеса в Кърджали.Домакин бе местната Търговско-промишлена палата. Пред бизнесмените Хюлия Гедик, председател на Управителния съвет на „Гедик холдинг" представи оферти за обучение на студенти и ученици в университета и професионалното училище на холдинга, в това число и отпускане на стипендии по време на обучението им.

Бизнесмените от Турция разговаряха също с ректора на Техническия университет в Габрово, директора на филиала на Пловдивския университет в Кърджали, а от Бургаския свободен университет изпратиха писмо с потвърждение за сътрудничество.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай