Футболен клуб „Пирин" помага на болна учителка

Футболен клуб „Пирин" помага на болна учителка | StandartNews.com

Благоевград. Общинският футболен клуб „Пирин" - Благоевград се включва в кампанията за набиране на средства за тежко болната съпруга на привърженик на зелено - белите. 40-годишната учителка и майка на двама синове Евелина Георгиева се нуждае от сериозна финансова помощ.

Тя страда от тежкото и рядко заболяване Неходжкинов лимфом. Тази събота футболистите на ОФК „Пирин" излизат в дерби мач срещу първия във временното класиране на „Б"-футболната група. „Орлетата" домакинстват на лидера „Монтана" от 14:30 часа на стадион „Христо Ботев". На няколко места на стадиона ще бъдат поставени кутии, в които зрителите ще могат да направят своите дарения. „Дано дойдат повече хора, които да ни подкрепят. Но по-важно е да съберем повече средства за съпругата на нашия привърженик", споделиха от ръководството на клуба.

В момента Евелина се бори за живота си в столичната клиника „Токуда". Съпругът й и майка й не спират да правят всичко възможно и да събират необходимите финанси, за да помогнат за лечението й. „За първи път усети подутина над мекото си небце през 2003 г., когато бяхме на гурбет в Португалия. Върнахме се в България, лекува се и до 2012 г. всичко бе наред. Родиха ни се двама прекрасни синове – Димитър е на 8 г. и е втори клас, а Александър е на 4 г. Преди 2 г. обаче се появи оток от едната страна на главата на Евелина, а тази година – и от другата страна.

Съпругата ми е от село Слащен, моминската й фамилия е Хаджиева. Там е била детска учителка, преподавала е и български и литература в средния курс", разказа мъжът й Антон Георгиев. Всеки ден престой в болница струва към 350 лева, отделно от тази сума са парите за необходимите лекарства. Сега обаче е намерено ефективно лекарство, което довело да свиване на тумора. „Разчитаме на помощ от добри хора. Продадохме част от имуществото си, за да осигурим лечение на съпругата ми. Съпричастността на близки, приятели и непознати ми дава сили да се боря за живота на жена си. Благодаря и на футболния клуб „Пирин" за благородния жест", казва Антон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай