Домоуправители на опашка за безплатни дръвчета

Домоуправители на опашка за безплатни дръвчета | StandartNews.com

Велико Търново. За втора поредна година Община Велико Търново обявява инициативата „Моята градинка", с цел благоустрояване на междублоковите пространства в старата столица. За безплатни храсти и дръвчета могат да кандидатстват представители на етажната собственост и собственици на имоти в град Велико Търново. Общината осигурява на одобрените посадъчен материал /дървета и храсти/ за озеленяване на междублокови пространства и други територии предназначени за обществено ползване.

 

Кандидатстващите трябва да подадат документи, в които да опишат терена, на който ще се извърши облагородяването, както и да посочат видовете растителност за засаждане. Други необходими документи са протокол от общо събрание за избор на представител или документ за собственост за имоти, които не са по Закона за етажната собственост.

 

Специалисти от общината ще огледат терените и ще преценят подходящи ли са растителните видове за тези терени и ако е нужно, се заменят с други видове. Посадъчните материали се предават на лицето, подало заявление, срещу приемно – предавателен протокол, като домоуправителят или собственика на имота се задължава да уведоми Общината при приключване на дейностите.

 

Срокът за подаване на заявленията в деловодството на Община Велико Търново е 31 март.

 

Проектът е част от подготовката на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата и показва загрижеността и съпричастността на гражданите в общото ни усилие да направим Старата столица още по - добро място за живеене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай