Добрич от птичи поглед ще наблюдава победителката в рали 8 март

Добрич от птичи поглед ще наблюдава победителката в рали 8 март | StandartNews.com

Добрич. Рекорден брой дами – 21, се включиха в традиционната осмомартенска надпревара по майсторско управление, която се организира на празника от автомобилен спортен клуб „Добрич" и общината. Дамите, всяка със своя автомобил, трябваше да покажат освен майсторско управление в трите етапа и бързина, като най-атрактивна надпреварата бе в третия етап з- „Италианско преследване".

 

Студът и мъглата изобщо не отказаха по-нежната половинка от добруджанци, които демонстрираха на площад „Демокрация" в града уменията си, като доказаха, че освен добри домакини, по нищо не отстъпват на силната половинка и на пътя, та дори са и по-добри шофьори. С джип „Опел" за първи път в надпреварата тази година участва 20-годишната Преслава Кадикянова, като неин навигатор бе по-малката й сестра. Преслава сподели, че със сестра си са закърмени с автомобилния спорт и добави, че смята да опита късмета си в предстоящото рали Добрич-Браила.

 

„Усещането е страхотно и е много приятно, догодина пак ще дойда, но ще си намеря по-малка кола" – каза Кадикянова, а баща й – дошъл да подкрепя младата шофьорка, която няма нарушения, сподели, че в неделния ден щерка му ще трябва да се представи добре на изпит по наказателно право. Водачеството до последно се менеше, като след последния трети етап, журито обяви и призовата тройка. Трета остана Елена Петрова, която караше „Пежо 2006", втора бе Кристиана Иванова – с „Ауди S 3", а първа с най-добър резултат състезанието спечели Павлина Филипова с „VW golf 5". Победителката сподели, че е безработна, завършила бакалавърска степен и в момента учи магистратура.

 

„Регистрирана косъм в Бюрото по труда и ще кандидатствам по програмата „Старт в кариерата" – сподели победителката. Кристина, която остана с втори резултат в крайното класиране спечели и купата за най-атрактивно каране. Дамата остана съвсем малко назад във времето от първата, като през цялото време кара с шина на крака. „Вчера /б.а. – в петък/ се качих за първи път от месец зад волана и разбрах, че ще мога да се справя. Усещането е страхотно и пак ще участвам" – каза 34-годишната добричлийка.

 

Победителките получиха купи и грамоти, като първата ще може да се наслади на Добруджа от птичи поглед, подарък осигурен от делтапланерист. Всички момичета получиха и по една роза с пожелания да бъдат все така красиви от организаторите на осмомартенската надпревара. Празникът премина с много настроение, като между паузите дамите се сгряваха с танци, сред които и популярния хит на Псай „Гангнам стайл".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай