Деца с урок за община и местен парламент

Деца с урок за община и местен парламент | StandartNews.com

Благоевград. Ученици проявиха голям интерес по време първото обучение на Общински детски съвет – Благоевград. Участниците са от 6 до 11 клас, те бяха запознати с дейността на общината и на общинския съвет, с техните структури, ръководители, звена и работа.

Лектори по темата бяха експерти от кметството начело с директора на Дирекция „Хуманитарни дейности" Христина Шопова. Специално подготвена презентация помогна на младежите да разберат по-добре работата на местната власт. „За нас е много важно, вие, младите хора на Благоевград, активно да участвате в дейността и живота в общината. Ще се радваме да работим в бъдеще заедно", каза Христина Шопова.

Младите хора проявиха интерес към въпросите, свързани с образованието и начина на преподаване. Обученията имат за цел да насърчат участието на децата в дейността на властта чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално равнище. Учениците ще присъстват на редовни и извънредни сесии на ОбС - Благоевград, като ще могат да отправят предложения и да взимат мнение по точки от дневния ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай