Чиновниците в община Варна без коледни добавки

Чиновниците в община Варна без коледни добавки | StandartNews.com

Варна. Заплатите на общинската администрация във Варна са достатъчно увеличени ,каза кметът на града Кирил Йорданов и попари надеждите на чиновниците за коледни бонуси.

Той посочи ръст от 15-20 % на възнагражденията на повече от 2000 човека ,които работят към структурите или на издръжка на общинския бюджет.

Морският град е на второ място след столицата по ниво на безработицата. В София-град е 3.7% , а във Варна е 4%, каза градоначалникът на база данни от изследвания на Националния статистически институт и  на Института по пазарна икономика. Варна е на първо място в страната по положителен прираст на населението. За миналата година е 12 на сто, а за тази, която още не е приключила, 23 %.

Градът е на второ място след София по брутен вътрешен продукт на населението, отчете още кметът.

Варна се стяга за Коледа и Нова година – ще бъде в пълния си блясък, има нови изненади в празничната украса, каза Йорданов. Очаква се да има самостоятелен коледен и новогодишен център. В условията на криза може да обявим микрофонът е ваш, пошегува се кметът. На няколко централни места в града  ще има големи коледни базари от 1 декември до 15 януари.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай