Бус с деца се обърна на пътя (обновена)

Хлапетата и учителят са невредими

Бус с деца се обърна на пътя (обновена) | StandartNews.com

Разград. Микробус, превозващ деца в община Кубрат се преобърна на пътя. За щастие малките пасажери са невредими.

Катастрофата е станала тази сутрин, по пътя към село Свар. Колата „Форд транзит” возела шестима ученици от Помощното училище  в общинския център към домовете им в селото. Всички те живеели и учели на пансион в Кубрат. Понеже   предстои  пролетната ваканция, школската управа решила в студеното време да освободи учениците от занятия  предсрочно. Затова децата на възраст между 8 и 17 години  трябвало да бъдат транспортирани до домовете им в Севар. По  време на пътуването те са били придружавани от възпитател, както изисква правилникът.

На заледен участък, бусът се понесъл по шосето и 32 годишният шофьор загубил контрол над возилото. Фордът се преобърнал в канавката, но всичките осем пътуващи са се отървали  само с уплаха. Три от децата  са били силно уплшени и са откапрани в болница, но в последствие  са освободени, съобщиха от ОДП на МВР в Разград.

Катастрофиралият микробус е собственост на кубратската превозваческа фирма „Космос”. Той има договор  за транспортиране  на децата от Помощното училище в града. Шофьорът е дал веднага проба за алкохол, но дрегерът е показал, че той не е пил преди да седне  зад волана.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай