Бунт на 8 села стресна Енергото

Бунт на 8 села стресна Енергото  | StandartNews.com

Благоевград. Протестите на осемте подгорски села в община Петрич срещу енергото стреснаха ръководството на дружеството. Преди време бяха събрани над 1000 подписа, които бяха изпратени в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 

„Аз и колегите ми инициирахме тази подписка. Селищата бяха превърнати в дискотека, ту светеха, ту угасваха. Имаше дни, в които токът спираше по четири пъти за различен период от време. Съсипваше се техниката на хората. Вече над година това не се случва, от енергото се уплашиха и започнаха да решават проблемите", заяви кметът на село Самуилово Кирил Стоянов (на снимката).

 

Преди от ЧЕЗ недобросъвестно изпълняваха задълженията си редовно и качествено да доставя ток. При всеки снеговалеж, дъжд или силен вятър жителите на подгорските села оставаха на тъмно, допълва селският управник.

 

Енергото спешно подменило старите кабели по мрежата, извършило необходимите ремонти, за да няма ниско напрежение в региона. По цялото трасе между Петрич и село Габрене почистили и окастрили дърветата, които често късали електропроводите. „Сега всичко е наред. Това, което искахме, се прави. Но трябваше да се вдигнем на бунт, за да се размърдат от енергото и да ни обърнат внимание", твърди Кирил Стоянов.

 

Недопустимо бе в 21 век да палим почти всеки ден свещи и фенери в домовете си, за да ни е светло, ЧЕЗ най-сетне изчисти електропроводите и инвестира, за да не страдаме повече, допълват жители на Самуилово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай