Благотворителен спектакъл в БСУ за студентка по журналистика

Благотворителен спектакъл в БСУ за студентка по журналистика | StandartNews.com

Ивелина се бори с болестта на Ходжкин

Благотворителен спектакъл организират студентите от БСУ, за да помогнат на своя колежка, която страда от тежко заболяване. Постановката „Напразни усилия на любовта" ще се играе на 26 април от 19:00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска". Тя ще бъде представена от трупата на Театралното ателие при БСУ. Инициативата е на Студентският съвет, съобщиха от вуза. Всички събрани средства по време на благотворителния спектакъл ще бъдат предоставени на студентката Ивелина Иванова, която се бори с болестта на Ходжкин.

Билетите ще се продават в Билетна каса „Адриана Будевска" на цена от 5 лева. Всички средства, събрани от представлението, ще бъдат преведени по банковата сметка на Ивелина.

Ивелина Иванова учи журналистика, но се налага да прекрати обучението си, за да се бори за живота си. През 2011 година Ивелина научава страшната диагноза „Болест на Ходжкин". В България до момента са й проведени десетки химиотерапии, 2 лъчетерапии, една автоложна и една алогенна трансплантации на стволови клетки. За съжаление болестта не се овладява и напредва.

Испанска клиника дава надежда да се справи със заболяването посредством лечение с Кукаимунотерапия. Към януари 2015 год. за лечението на Ивелина са изразходени близо 30 000 евро. Необходими са поне още 50 000 евро до края на терапията.

В момента Ива се намира в университетската болница Universidad de Navara в Памплона, Испания, където всеки ден се бори за живота си. Имунитетът и е драстично слаб, което предразполага развитието на различни вируси и забавя животоспасяващата имунотерапия.
Благотворителният спектакъл се осъществява с подкрепата на: Бургаски свободен университет, Practa – студентска PR агенция към БСУ, Драматичен театър „Адриана Будевска", Национално представителство на студентските съвети и Община Бургас. Основен медиен партньор на събитието е VoxBurgas.

Дарителска банкова сметка:

Титуляр: Ивелина Илкова Иванова
Банка: Райфайзен Банк
IBAN: BG81 RZBB 9155 1004 9240 46
BIC: RZBBBGSF

DMS IVELINA на номер 17 777

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай