Биоградина засадиха ученици със специални потребности

Биоградина засадиха ученици със специални потребности | StandartNews.com

Стара Загора. Ученици със специални образователни потребности от Старозагорско засадиха своя биоградина. Децата, на възраст 14-18 години, реализираха първия етап на проекта „Зелено включване" на Националната асоциация на ресурсните учители, поясниха от ресурсният център в Стара Загора.

Насърчаването и популяризирането на биоземеделието на практика е ангажиране на свободното време на децата в дейности, свързани с учене чрез преживяване Учениците са засадили вече няколко опитни полета с краставици, домати, тиквички, пипер, боб, тикви, репички, пъпеш, патладжан, моркови, магданоз, копър и редове-царевица, праз, босилек, чубрица, целина, цвекло, броколи.

Малките градинари вече са откъснали първите краставици и репички, а следващата седмица ще приберат и първата реколта от тиквички. Градината е достъпна за всички желаещи доброволци - родители и приятели на учениците от целевата група. Учениците се обучават по адаптирана програма от специалист агроном. След приключване на курса всички ще получат своеобразни сертификати за завършено обучение по биоземеделие.

Проектът е с продължителност до края на месец декември и се финасира от програма "Мтел еко грант",


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай