6 побратимени града с делегации в Разград за Панаира на киселото мляко

6 побратимени града с делегации в Разград за Панаира на киселото мляко | StandartNews.com

Делегации от шест побратимени града от Европа и Азия посреща Разград на тазгодишния Панаир на киселото мляко, който стартира в сряда в лудогорския град. За 14-то издание на феста свои представители са изпратили местните управи на северо- ирландския град Армаа, на френската община Шалом ан Шампан, администрацията на руския град Орел, кметството на турския град Одунпазаръ, местната управа на румънския град Слобозия и делегация от унгарския град Сомбатхей.

Фолклорни формации от 10 държави, разположени на 5 континента ще танцуват и дефилират на откритите сцени в града в по време на тридневния празник. Над 100 майстори ще подредят щандове на изложението на народните занаяти, което се провежда в рамките на фестивалната програма. Кулминацията на панаира е насрочена за сряда вечер, когато ще бъде избрана ХІV-та кралица на киселото мляко.

Фестивалът, който вече успешно преполовява второто си десетилетие, тази година ще е с по-скромно чуждестранно участие. Фолклорни състави от Русия и Гърция в последния момент са отменили заявките си за участие, заради кризата в техните държави, съобщи Цветана Бенонова , шеф на отдел "Култура, туризъм и спорт" в разградското кметство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай