40 жалби в областна управа срещу забраната за коли в Морската

40 жалби в областна управа срещу забраната за коли в Морската | StandartNews.com

Варна. Има 30-40 жалби срещу заповедта на кмета Иван Портних за забраната на коли в Морската градина. Не мога да си затворя очите за това, въпреки че проблемът с движението на автомобили в парка е градски и на общината. Това заяви областният управител на Варна Иван Великов, който покани на среща представители на граждански сдружения и екозащитници, след като те поискаха оставката му за това, че се намесва в казуса.

Както собствениците на имоти и заведения в Приморски парк изкараха 150 да протестират ,ние ще вдигнем още повече хора, обяви на срещата Ивайло Василев от "Обединени варненци за Варна". В тази част на парка -местността "Салтанат" някога ме глобяваха заради колело, а сега хвърчат коли, каза Кръстю Кръстев от "Зелена Варна". Представителите на 4-5 граждански сдружения застават плътно зад забраната за движение на коли в Морската градина и недопускане на никакви изключения.

Община Варна трябва по-скоро да направи ПУП на цялата територия на парка и след това да бъде издавана заповед за забрана. Давам идея и за строителство на подземни паркинги, но областна администрация не може да ги направи със 118 хиляди лева бюджет, каза губернаторът. Според него не може кметът на Варна да ангажира с изпълнението на заповедта, с която изпълнява предизборните си обещания, силите на МВР. Това може да стане само със закон, каза Великов. Той ще се произнесе по заповедта на Иван Портних и жалбите до областна управа в петък в 11 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай