34 –годишна българка пострада в пътен инцидент край Маказа

34 –годишна българка пострада в пътен инцидент край Маказа | StandartNews.com

34 –годишна жена е пострадала при пътно произшествие на пътя за Гърция през ГКПП Маказа-Нимфея, транспортирана е в болницата в Кърджали. Инцидентът е станал на българска територия на около половин километър от граничния пункт, а сигналът е подаден малко след и 15, 30 ч. на спешния телефон 112. Пострадалата е българска гражданка.

На мястото на катастрофата бързо е пристигнала линейка, медиците са прегледали и останалите 5-има участници в жестокия сблъсък. Автомобилният поток по трасето за Маказа е изключително натоварен през почивните дни. Голяма част от МПС са с румънска регистрация, към гръцките плажове пътуват и много граждани на Молдова и Русия. Само през 21 и 22 юни т. г. през пункта са преминали около 30 хиляди коли в двете посоки.

През седмицата със заповед на директора на ОД на МВР Кърджали комисар Петко Деведжиев влязоха в действие специални мерки по контрола на движението в областния град и региона във връзка със засиления автомобилен трафик през почивните дни към ГКПП "Маказа". Мобилизиран е целият ресурс на Пътната полиция в Кърджалийска област, патрулки дежурят денонощно край натовареното трасе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай