300 пътници в капан на релсите

Авария спря движението на влака за 2 часа

300 пътници в капан на релсите | StandartNews.com

Пловдив. Над триста пътници преживяха два часа ужас в мотрисата Пловдив-Асеновград в пълна тъмнина, студ и неизвестност. Причината за драмата на жп заложниците се оказала внезапна авария на пантографа. Това довело до отказ на спирачките на влака.

Повредата станала на около километър след потеглянето на мотрисата от Централна гара в 17.30 часа снощи в посока Асеновград в района на Бетонния мост.

"Всичко изгасна, а след половин час настана и пълен мрак. Нито един прозорец няма отваряем, въздухът взе да свършва, някои се развикаха, че им прилошава, а има и толкова правостоящи", разказаха пътници, цитирани от вестник "Марица". Репортер на изданието направил опит на място от Централна гара да разбере кога аварията ще бъде отстранена. "Знаем за аварията, нищо не може да се направи, чакаме друга мотриса да дойде, за да се смени пантографът", било обяснението от служба "Ръководител-движение". Униформен мъж, който не се представил, потвърдил, че в този момент нямат телефонна връзка с началника на блокирания влак, но по-големи началници поддържли такава.

"Малко преди 19.30 часа, вече след като положението започна да излиза от контрол и хората буквално изпаднаха в истерия, началникът на влака реши да промени решението си", обяснява Марияна Димитрова, една от пътничките в трена капан. "Както ни обясняваше, че е невъзможно да се отворят вратите, защото всичко е на ток, така се намери начин и отвори една от вратите. Изнизахме се паникьосани и ужасени, премръзнали бяхме и всеки започна да звъни по познати да го приберат, защото влакът така и не помръдна повече", каза още жената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай