200 столичани посрещнаха Нова година в Пирин планина

200 столичани посрещнаха Нова година в Пирин планина | StandartNews.com

200 гости от София честваха настъпването на новата 2016 година в село Делчево в Пирин планина. „Почерпихме ги с нашата прочута делчовска баница. По традиция нашите баби самодейки посрещат туристите с песни и танци на селския мегдан", казаха жители на населеното място. Всички къщи за гости, които са близо 20, бяха заети до последното легло. Повечето гости изкараха незабравима ваканция в полите на Пирин планина. „Давахме им да доят козите, да месят питки, да опитат от виното ни", разкриха местни хора. Напливът към Делчево всяка година се увеличава. Много мераклии не успяха да се уредят с места за посрещането на новата 2016 година. Затова и интересът на инвеститорите не секва. Вдигат още нови къщи, строят механи, вече са 4. Заради бума на туристи община Гоце Делчев изгради два паркинга.

Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Според големината на домовете и броят на спалните помещения.

Къщи за 10-12 души струват между 200 и 300 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 140-150 лева. В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е поне 400 лева. Във всички има телевизори, санитарни възли, бани, интернет, а в някои дори джакузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай