15 мераклии за актьори се явиха на кастинг в Симитли

15 мераклии за актьори се явиха на кастинг в Симитли | StandartNews.com

Общината поема по-голямата част от таксата им

15 деца и младежи се явиха на кастинг в залата на читалището в Симитли, за да станат част от Театралната трупа на Благоевградски младежки театър. Бранимир Митов сформира актьорска школа и в тази община. Ученици от първи до десети клас, които харесват театъра, живата игра и искат да са актьори, се явиха на прослушването и показаха своите умения в актьорската игра.

„В процеса на работа ще се види кои от тях ще останат и кои ще отпаднат. Много от децата бяха доста смутени, недостатъчно подготвени и по този начин те не винаги показват какво могат. Но с течение на времето всичко ще си дойде на мястото, защото има случаи, когато някои са много добри на кастинга, но си остават на същото ниво, други пък се амбицират, с работата стават много добри и развиват своите качества", заяви Митов.

Той се надява, че ще бъде направена една добра школа в Симитли, която тепърва ще се изявява на голямата театрална сцена, а децата ще показват магията на живата игра. Децата на Симитли ще могат да учат театър на преференциални цени. Общината ще поема по-голямата част от таксата на децата в театралната школа. „Това е част от социалната политика, която общината води. За нас най-ценното са децата и не щадим усилия за това те да бъдат в читалището, на спортните площадки, да спортуват, да тренират, да играят, да откриват и развиват таланта си", коментира общинският кмет Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай