Жаклин Кенеди подкупвала Монро

Жаклин Кенеди подкупвала Монро | StandartNews.com

Един от най-близките приятели на Труман Капоти разкри, че писателят направил любителско филмче на тайна среща между съпругата на американския президент Жаклин Кенеди и спряганата за негова любовница Мерилин Монро. Лентата била заснета в апартамента на Капоти в Ню Йорк през 1962 година малко преди смъртта на холивудската легенда.

За тези събития разказа Джон Коън, доверено лице на писателя, който имал щастието да гледа филмчето в дома му. Капоти заснел срещата на двете жени без тяхно знание и след това продал материала на телевизионния бос Мърв Грифин в началото на 80-те години на миналия век. Грифин се канел да излъчи филмчето в документално предаване по повод 50-ата годишнина от кончината на Мерилин Монро миналата година, но починал през 2007-а, без да може да осъществи проекта си. Сега Коън не знае какво е станало с лентата. Спомня си обаче, че холивудската легенда дошла на срещата като типична звезда, облечена в невероятна бяла рокля. Жаклин пристигнала в черен тоалет и изглеждала доста строго, като почтено омъжена съпруга. Рандевуто траяло около половин час. Мерилин първа поздравила: "Здравейте, мадам Жаклин!" Първоначално срещата преминала в любезен тон. Президентската съпруга съобщила на актрисата, че е в течение на връзката й с Джон Кенеди, и настояла тя да я прекрати. Тя й прощавала, защото знаела, че стопанинът на Белия дом е чаровник и би могъл да oмагьоса всяка жена.

Монро обаче станала истерична, защото нямала никакво намерение да преустанови контакта си с американския президент. Жаклин й предложила пари от една голяма кръгла розова кутия за шапки. "Вземете тези пари и обзаведете новия си дом. А останалото вложете в акции, за да си осигурите бъдещето", казала първата дама на САЩ. В края на срещата Мерилин изглеждала ужасно. Косата й била разрошена, а гримът й се размазал от сълзите. Джон Коън е убеден, че материалът не е изгубен и някой ден ще се появи на бял свят. Грифин го бил заключил в сейф, според приятеля на Капоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай