Четвъртък,

За неприродния характер на любовта

От: Любен Дилов син -
324
За неприродния характер на любовта
A
A
A
  • Все се чудя защо патриоти и националисти са настръхнали срещу еднополовата

„А, я се вижте вие, бе!” – би следвало да възкликне времето, след като цяла седмица вече го обявяваме за лошо. Времето, както обикновено, се получава, като разделим пътя на скоростта, но наистина не е зле да се погледнем. Някои от нас ще се видят в събота на гей прайда, други няма да се видят. Или, както е казал Христос, ще мине време, ще ме видите, ще мине време, няма да ме видите. Но при всички случаи е хубаво да се огледаме, особено сега, когато минаха изборните страсти и се задава лятото. Очаква се да е дъждовно, така че излишно се потите във фитнеса. Можете да отклоните внимание от фигурата си и да се съсредоточите към по-възвишени неща – правата на различните, опазването на околната среда,  

прическите на Доналд Тръмп и Борис Джонсън

предложенията на Пеевски за намаляване на ДДС-то върху медикаменти, храни и книги.
Това лято се навършват 50 години от Стоунуолските бунтове, когато (на 28 юни 1969) нюйоркската полиция нахлува през нощта в бар Stonewall в Гринич Вилидж и ступва няколко десетки представители на еднополовата любов, опитвайки се да ги арестува. Представителите на сексуалните малцинства се изпълват с гордост от този факт (също, както футболните агитки се изпълват с гордост след всеки бой с полицията) и кръщават парадите си „прайд”. Идва от гордост, а не от прайдовете, в които се събират лъвовете. Лъвските прайдове са доста кърваво място (новият водач избива малките лъвчета на стария, за да може цялото следващо потомство да е само негово) и почти изцяло хетеросексуално. Докато гей прайдовете са миролюбиви, весели, шарени и не вредят никому, освен с това, че увеличават гласоподавателите на националистическите партии. Винаги съм се чудил защо патриоти и  националисти са толкова настръхнали срещу еднополовата любов. В крайна сметка и тяхната любов към Родината не е много в ред  в бихейвиористичен план. Сама по себе си любовта е неприродно явление и в този смисъл почти неизменно малко неприлична. Да не забравяме, че дори самият Иисус е плод на връзка между Господ и омъжена жена. Любовта е неприродна – убила е повече тропически гори под формата на книги и любовни писма, отколкото цялата идустриализация! Изобщо не е необходима за продължението на рода и поради неприродния си характер се доближава до божественото. В този смисъл да обявяваш гей връзките за неприродни е просто смешно.
През седмицата с пълна сила избухна любовта между Тръмп и английското кралско семейство. Той каза на Мей, а после и на принц Чарлз, че само чака англичаните да драснат от Европа, за да им предложи най-великия търговски договор на всички времена. Сто на сто

ще даде на английски фирми да строят стената с Мексико

Те имат опит – в крайна сметка не е известно мексиканец да е успял да премине Адриановия вал, намиращ се на границата между Англия и Шотландия. Вече споменах, че  идеята на Тръмп за стена с Мексико е гениална и със сигурност ще проработи. Ето, китайците построиха Великата китайска стена и много малко мексиканци са успели да я преминат през столетията. Нищожен е броят и на мексиканците, преминали през Берлинската стена, както и през Римската стена на пазара в София! Да не говорим, че нито един мексиканец не беше забелязан да преминава и Вала в „Гейм ъв тронс”!
Другата тема на седмицата - любовта между Путин и председателя Си Цзинпин не е тайна и е повече в природата на двете империи, отколкото хетеросексуалната любов между човеците. След като целият свят гледа сериала „Чернобил” на НВО, може би на срещата в Москва сериозно се е обсъждала идеята Русия да строи китайски електрически централи. А именно:

милиони китайци с вълнени гащи

които се пускат по ебонитова пързалка. Разбира се, тази тема ще е веднага след темата как да прецакаме САЩ повече, отколкото Тръмп може да ги прецака.
У нас любовта между ГЕРБ и ДПС влиза в своята решаваща фаза – избора на нов главен прокурор. Бас държа, че активностите в парламента на ДПС по отношение на ДДС-то са форма на притискане. А може и да са форма на несръчна рима: „ДеПеСе сваля ДеДеСе, майно ле”. А може и на Шекер Байрам да са решили да почерпят избирателя с нещо сладичко. Не че ще стане, ама да почерпят. Така или иначе, неприродният характер на любовта се проявява най-ярко в политиката, от там се пренася и в отношенията между гражданите и държавата, които отдавна са разбрали, че между тях любов няма, а само секс!
Любовта е неприродна, но и с природосъобразния начин на живот също не бива да се прекалява. Може да си правите кисело мляко в домашни условия  - няма да е по-чисто от фабричното, но и няма да навреди. Виж, да си правите сам вода, смесвайки две молекули водород с една молекула кислород, е вече прекалено!

Не се втелявайте и на тема ГМО

Последното столетие няма нито една храна, която да не е генно-модифицирана. Селекцията на сортове и видове си е модификация, както и да го погледнете. В крайна сметка опазването на околната среда се състои именно в недопускане природата да се превърне в околна среда. Това в същата степен важи и за природата на душата. Нищо не я наранява така, както околната среда.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички