Сряда,

ВИДЕО: Бебета близнаци панда се родиха в зоопарк

От: Failed to load user -
1777
ВИДЕО: Бебета близнаци панда се родиха в зоопарк
A
A
A

Атланта. Голяма панда роди близнаци в понеделник и изненада служителите от зоопарка в Атланта, където се случи веселото събитие.

Лун Лун даде живот на малките създания, които се появили на бял свят без козина. Това са и първите такива зверчета, които се раждат в САЩ през 2013-а година, съобщават още от Зоопарка в Атланта.

"Нямаше причина да очакваме близнаци, но не бяхме изключили напълно тази възможност", заяви заместник директорката на парка Дуат Лоусън, която добави, че големите панди често раждали близнаци. "На ултразвука, от който майката панда не се притеснявала изобщо, се виждаше само едно отроче", каза още Лоусън.

Досега в Атланта не се били раждали близнаци, заявиха още от зоопарка. Това пък била третата бременност на голяма панда Лун Лун.

Големите панди са застрашен вид. Техен дом са няколко планински области в централен Китай. Там има около 1600 панди, които живеят сред дивата природа. Има още и около 300, които живеят в плен, повечето от които отново в Китай.

"Все още не е определен полът на зверчетата. Новородените панди са много малки, много леки, розови, без козина и слепи. Лун Лун тежи близо 91 кг, а бебетата панди тежат 1/900-на от теглото на майките си", споделят още от зоопарка.

"Пандите често раждат близнаци, но са способни да отгледат само едно от новородените, оставяйки другото на почти сигурна смърт. В средата на зоопарка обаче, за разлика от дивата природа, майката може да се грижи за едното новородено, докато хората се грижат за другото, обясни още Лоусън.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички