Уилям Дефо сбърка София с Букурещ

Уилям Дефо сбърка София с Букурещ | StandartNews.com

Холивудската звезда Уилям Дефо сбърка София с Букурещ, но не можем да му се сърдим, тъй като почти веднага се поправи. Актьорът сгафи пред журналистката Станислава Кара, която го спипа на филмова премиера в Ню Йорк. "А, България! Снимал съм там в Букурещ", изхвърли се пред камерата Дефо, но веднага добави: "Ааа, прощавай, имам предвид в София!" Актьорът толкова се притеснил от грешката си, че след това няколко пъти се извинил на нашата репортерка. "Сега ще ме помислиш за някой тъп американец", подхвърлил той. Дефо беше у нас през 2003-а, когато снима в Бояна "Контрол" с Рей Лиота.

Дефо беше в Голямата ябълка заради закриващата церемония на конкурса за късометражно кино Jameson First Shot, в който участват млади дебютиращи режисьори и който е подкрепен от компанията на Кевин Спейси Trigger Street Productions. Лично той поканил Дефо да изиграе главната роля и в трите малки филмчета, победители от конкурса. Дефо се съгласил без дори да прочете сценариите. "Прозвуча ми като интересен експеримент.

Това беше залог, който не правя обикновено, но се забавлявах чудесно. Най-хубавото на младите режисьори е, че са непредубедени и ентусиазирани. Те разчитат на мен по различен начин от този, с който съм свикнал", коментира пред българската камера Дефо. В края на годината феновете му ще могат да го видят в новия филм на Ларс фон Триер "Нимфоманката", в който Уилям отново си партнира с Шарлот Гензбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай