Стратегия за детето вместо Торбалан

Да се чудиш кое е по-страшно: Дали да ядеш шамари вкъщи или да те дадат на шведска гей двойка

Стратегия за детето вместо Торбалан | StandartNews.com

Мили Дядо Коледа, аз съм Марийка и съм на 6 години. Пиша ти това писмо през май, за да накараш нашите политици до Коледа да тръгнат на училище и да започнат да пишат на разбираем език.

 

Защото напоследък са написали нещо, наречено Стратегия за детето, от което нито аз, нито мама и татко разбираме нещо. Нищо не разбират и комшиите, обаче всяка вечер идват у нас на ракия и започват да се карат.
Според татко, това уж трябвало да запази от насилие децата, когато родителите им ги бият, а според съседката Пепа, ако някой реши да удари на детето си шамар, направо ще му го вземат и ще го дадат на гей двойките на Скандинавския полуостров.
Според комшията Пешо стратегията направо трябва да се забрани със закон и браво на Бате Бойко.

Мили Дядо Коледа, аз още не знам какво е това гей двойки, ама сигурно е нещо много лошо, защото и татко, и комшията псуват, като се стигне дотам. Не знам и кой е Бате Бойко, ама сигурно е нещо като Батман, щом може да спре с една ръка стратегията, дето въобще не знам какво представлява.

Казват ми, че цялата тази стратегия била написана за мене, ама аз добре си живея и без нея, честно да ти кажа.

Съседчето Митко го бият през ден, ама гледат да не му остават синини. Идват едни лелички, дето казват, че били от социалните служби, пият по едно кафе и си тръгват, а бащата на Митко обяснява, че е паднал по стълбите.

Мили дядо Коледа, ако стратегията ще помогне на Митко, прати я на всички политици по елена Рудолф, нищо, че ти пиша писмото на първи май.  Ама имам чувството, че и да се приеме тази Стратегия, Митко пак ще си го млатят у тях и ще обясняват, че е паднал по стъпалата.

Защото у нас има едни хора, които си изкарват хляба, само като пишат стратегии. Има и едни други, които приличат на дядо Торбалан - изкарват си хляба само като плашат околните. Като се съберат едните и другите, мама вече не става от компютъра и само обсъжда с другите бг-мами кога ще ме вземат шведските гейове, пък аз искам поне пет минути да си поиграе с мене.
Ама няма как - трябва да се бори със стратегията, иначе може някой социален работник с 500 лева заплата да ме отнеме и да ме продаде в чужбина. Вярвам, че не е лесна битка.
Затова, мили Дядо Коледа, поработи малко и през май и накарай политиците ни и съда да си свършат работата.

Чувала съм, че правата на децата можело да се защитават и без стратегии, имало там някакви други закони, дето уж действат. Ако е вярно, значи няма нужда от тъпи стратегии, за които едни чичковци и лелички са взели едни пари, и могат с тях да купят топка на Митко. Отказвам се от подаръка си за следващата Коледа, ако ми изпълниш желанието. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай