"Star Wars: Епизод VII" по кината през декември 2015 г.

"Star Wars: Епизод VII" по кината през декември 2015 г. | StandartNews.com

София. Следващата лента от поредицата "Междузвездни войни" с подзаглавието Епизод VII ще тръгне по кината на 18 декември 2015 г., предаде "Ройтерс", позовавайки се на официално съобщение от компанията "Уолт Дисни". Съобщението се появява малко след като бе нает нов сценарист, който да ръководи писането и претворяването на текста в продукцията.

"Дисни" купи продуцентската компания на "Междузвездни войни" - "Лукасфилм", за сумата от 4.05 млрд. долара през 2012 г., обещавайки да издаде най-малко още три филма от поредицата, която е една от най-големите и популярни във световната филмова история.

"Това, очевидно, е един от най-важните филми, които имаме за следващите няколко години и избрахме дата, която смятаме ще позволи на творческия екип да има време, за да създаде велик филм", коментира изпълнителният директор на "Дисни" Боб Айгър в телефонен разговор с анализатори на Уолстрийт.

С насрочената за малко преди Коледа премиерна дата филмът автоматично влиза в големия празничен филмов сезон, което не е по традицията за поредицата "Междузвездни войни" всички филми да излизат по кината през май - точно навреме за летния филмов сезон.

Предвижда се снимките на новата лента да стартират през пролетта на 2014 г.. Режисьор е Джей Джей Ейбрамс, известен с касови хитове като "Стар Трек", четвъртата от поредицата "Мисията невъзможна" и сериала "Изгубени".

Продукцията ще се върна към своите британски корени, като снимките ще започнат в Англия, тъй като всички предишни филми от "Междузвездни войни" са снимани в студия във Великобритания.

Досега няма официална информация за актьорския избор, но някои от участвалите в предишните филми като Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд са в преговори да се появят в новата продукция.

През октомври продуцентът Катлийн Кенеди съобщи пред медиите, че Лорънс Каздан ще работи с Ейбрамс по сценария на мястото на носителя на "Оскар" Майкъл Арндт в проекта.

Легендарната серия "Междузвездни войни" е създадена от Джордж Лукас. Първият филм излиза през 1977 г. и оттогава досега поредицата е с приходи от над 4.4. млрд. долара в глобалния боксофис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай