Сряда,

Слай и Де Ниро са "Бойни старчета"

От: Failed to load user -
1715
Слай и Де Ниро са "Бойни старчета"
A
A
A

Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро са Хенри Острието Шарп и Били Хлапето Макдонън. И двамата боксьори от Питсбърг, чието яростно съперничество се радва на голямо обществено внимание. Филмът "Бойни старчета" е по кината от днес. Всеки от двамата е отвоювал победа над другия в техния апогей, но през 1983 г. в навечерието на третия им и решаващ мач "Острието" изненадващо обявява оттеглянето си и с това нанася съкрушителен удар на спортната им кариера. Тридесет години по-късно боксовият спонсор Данте Слейт-младши надушва голяма печалба и им отправя предложение, което те не могат да отхвърлят - да излязат на ринга един срещу друг в решителен мач.

Отзвукът в социалната мрежа превръща това в събитие номер едно. И така, ако преживеят тренировките, ще доживеят и да се срещнат на ринга.

Във филма участват още Кевин Харт в ролята на Данте Слейт-младши, Алан Аркин като бившия треньор на Острието и Ким Бейсинджър като някогашната му голяма любов.

"И Слай и Боб се посветиха напълно. За Слай да бъде във форма е начин на живот, още повече заради филмите, в които се е снимал през годините. За Боб това бе истинско предизвикателство. Но той наистина се труди здраво", споделя режисьорът Питър Сегал.

Де Ниро работи с треньора по бокс Робърт Боб Сейл, който преди това е тренирал Сталоун за "Роки Балбоа". Робърт започва със силови тренировки, променя хранителния си режим и отслабва с 16 кг. През месеците преди началото на снимките на "Бойни старчета" денят му започва в 5 часа с едночасова тренировка, след което се боксира 45 минути.

Изпълнителният продуцент Кевин Кинг-Темпълтън твърди, че 67-годишният Сталоун изглежда непроменен от първата им среща, когато е на 38. "Той не се поддържа само заради определен филм. А знае, че спортът е ключът към дълголетието. Слай има удивителна работна етика", допълва той.

За да се подготви за ролята, Сталоун променя начина си на хранене и тренировъчния режим. Той спира почти напълно въглехидратите и се подлага на 95-процентова диета, като увеличава кардио- и силовите упражнения. Сталоун прави също така упражнения за увеличаване на мускулната маса на врата, като свива обема на раменете и горната част на ръката, така че той и Де Ниро да са равностойни.

"Боби е по-лек от мен, така че аз трябваше да отслабна до 168 фунта. Не съм бил толкова лек от 1981", признава Сталоун.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията