Слай и Де Ниро са "Бойни старчета"

Играят боксьори съперници, Силвестър отслабва, за да са от една категория

Слай и Де Ниро са "Бойни старчета" | StandartNews.com

Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро са Хенри Острието Шарп и Били Хлапето Макдонън. И двамата боксьори от Питсбърг, чието яростно съперничество се радва на голямо обществено внимание. Филмът "Бойни старчета" е по кината от днес. Всеки от двамата е отвоювал победа над другия в техния апогей, но през 1983 г. в навечерието на третия им и решаващ мач "Острието" изненадващо обявява оттеглянето си и с това нанася съкрушителен удар на спортната им кариера. Тридесет години по-късно боксовият спонсор Данте Слейт-младши надушва голяма печалба и им отправя предложение, което те не могат да отхвърлят - да излязат на ринга един срещу друг в решителен мач.

Отзвукът в социалната мрежа превръща това в събитие номер едно. И така, ако преживеят тренировките, ще доживеят и да се срещнат на ринга.

Във филма участват още Кевин Харт в ролята на Данте Слейт-младши, Алан Аркин като бившия треньор на Острието и Ким Бейсинджър като някогашната му голяма любов.

"И Слай и Боб се посветиха напълно. За Слай да бъде във форма е начин на живот, още повече заради филмите, в които се е снимал през годините. За Боб това бе истинско предизвикателство. Но той наистина се труди здраво", споделя режисьорът Питър Сегал.

Де Ниро работи с треньора по бокс Робърт Боб Сейл, който преди това е тренирал Сталоун за "Роки Балбоа". Робърт започва със силови тренировки, променя хранителния си режим и отслабва с 16 кг. През месеците преди началото на снимките на "Бойни старчета" денят му започва в 5 часа с едночасова тренировка, след което се боксира 45 минути.

Изпълнителният продуцент Кевин Кинг-Темпълтън твърди, че 67-годишният Сталоун изглежда непроменен от първата им среща, когато е на 38. "Той не се поддържа само заради определен филм. А знае, че спортът е ключът към дълголетието. Слай има удивителна работна етика", допълва той.

За да се подготви за ролята, Сталоун променя начина си на хранене и тренировъчния режим. Той спира почти напълно въглехидратите и се подлага на 95-процентова диета, като увеличава кардио- и силовите упражнения. Сталоун прави също така упражнения за увеличаване на мускулната маса на врата, като свива обема на раменете и горната част на ръката, така че той и Де Ниро да са равностойни.

"Боби е по-лек от мен, така че аз трябваше да отслабна до 168 фунта. Не съм бил толкова лек от 1981", признава Сталоун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай