Любопитни заглавия от ТВ екрана

Любопитни заглавия от ТВ екрана | StandartNews.com

Римски пълководец търси възмездие

Римският пълководец Галба се прибира от Нумансия, лишен от всичко, което го е правело уважаван и влиятелен човек. Испанците са разбили армията му и той губи честта и достойнството си. Всичко, което му остава, е да се върне обратно у дома. Галба е главният герой в хитовата сага "Империум", която стартира в понеделник от 21 часа часа по bTV. Това е разказ за римлянинa, който се е бил срещу Вириат и неговата армия. Сериалът ще се прожектира от понеделник до четвъртък.

Галба е отхвърлен от Римския сенат, a семейството му се разпада, след като са разбрали за случилото се в Испания. Жена му бяга с първородния му син Кайо при човека, който го оставя в немилост: Квинт Сервилий Кепион. Галба, изигран от Луис Хомар, никога не е се е изправял пред толкова ужасяващ враг, но ще направи всичко по силите си, за да го унищожи.

Отец Ралф обича Маги

Култовата поредица "Птиците умират сами" ще радва романтичните души от утре по Нова. Всеки уикенд от 12 часа зрителите ще могат да поплачат и помечтаят с героите на големите актьори Ричард Чембърлейн, Рейчъл Уорд и Барбара Стенуик. Сериалът има 6 награди "Еми" и 4 "Златни глобуса". Екранизацията е по едноименния бестселър на австралийската писателка Колийн Макълоу.

Историята разказва за семейство Клири и тяхната дъщеря, която се влюбва в очарователния свещеник Ралф дьо Брикасар. Любопитната подробност за продукцията е, че снимките са правени в САЩ, въпреки че действието в сериала се развива в Австралия. Някои сцени са заснети в Кауай, най-стария от Хавайските острови.

В лентата ще видим още една знаменитост - Кристофър Плъмър, когото вестник New York Times нарича "най-внушителния актьор на Северна Америка".

Рейчъл Уорд влиза в кожата на Маги. Ролята изстреля актрисата на върха. Именно на снимачната площадка чаровничката среща и своята половинка - Брайън Браун, единствения актьор в "Птиците умират сами" от австралийски произход.

Какво се случва с лицата от известната поредица днес? Ричърд Чембърлейн живее на хавайския остров Оаху със своя партньор. Неговата екранна половинка Рейчъл Уорд е в Австралия, където продължава да работи като актриса, сценарист и режисьор. Противно на сюжета, в истинския живот Рейчъл Уорд и Браян Браун са щастливо женени и имат три деца.

От понеделник по Нова тръгва третият сезон на "Хавай 5-0". В нея ще видим легенда от оригиналната поредица от 70-те години на миналия век - Едуард Аснър, а за членовете на Отряд 5-0 предстоят нови случаи, още по-напрегнати ситуации и изпитания. Поредицата ще върви от понеделник до четвъртък от 20 часа.

Хлапето от "Куче в чекмедже" - 32 години по-късно

Веселин Прахов, познат на целокупния народ като дребосъка от "Куче в чекмедже", ще се появи по БНТ след 32 години мълчание. В понеделник от 22 часа ще го видим в ексклузивно интервю в рубриката "В кадър". Той произнася хитовата и до днес фраза "Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път". Прахов живее в Испания и се радва на малък IT бутик. Казва, че е щастлив, защото е сбъднал детската си мечта. Особена радост за него е интересът на дъщеря му към старото българско кино. Тя е гледала всички филми на татко си и много ги харесва. Пред журналистката Анна Мельова порасналият актьор разказва как се е развила съдбата му, след като се прочул с ролите си в "Горе на черешата", "Търси се съпруг за мама" и други. Ще разкрие и кой го е завел на кастинга за "Куче в чекмедже".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай