Либидо мъчи Кенеди

Нова книга разкрива още пикантни истории около кревата на политика

Либидо мъчи Кенеди  | StandartNews.com

Джон Ф. Кенеди е бил зависим и подвластен на жените, разкрива нова книга, посветена на американския президент. Лари Сабато от Вирджинския университет анализира дамите в живота му и заключава: "Той е поддържал сложни взаимоотношения с тях, независимо дали са били негов коз в надпреварата за Белия дом или средство за задоволяване на неутолимото му либидо."

За професионалното му израстване влияят съпругата му, лъчезарната и безупречна Джаки, майка му Роуз, която подхранила президентските му амбиции, но извън светлината на прожекторите са филмовата звезда Мерилин Монро, стажантка и без съмнение няколко любовници. "Той можеше да е чаровен и да се отнася с респект към влиятелните жени. Джей Еф Кей обаче имаше също безкраен сексуален апетит и днес бихме казали, че той се отнасяше към младите красиви жени като към сексуални предмети", пише още Сабато.

Съпругата на Джей Еф Кей Жаклин Бувие завинаги остава синоним на елегантност и изискан вкус. 24-годишната Джаки и 36-годишният Кенеди, който току-що е избран за сенатор, сключват брак през 1953-та. Тя има огромно влияние над него. Докато съпругът й се възстановява след операция, на която се е подложил заради болки в гърба, Джаки го окуражава да напише книгата "Образи на смелостта", отличена по-късно с награда "Пулицър". Тя участва и в президентската му кампания. След като Кенеди печели надпреварата с Ричард Никсън на президентските избори, Жаклин става посланик на изкуството и културата в Белия дом, участва в приеми, като същевременно се грижи за отглеждането на двете им деца Каролайн и Джон Кенеди-младши. В часовете след убийството на съпруга й Джаки, която е седяла до него в президентската лимузина в Далас, отказва да свали опръскания с кръв розов костюм тайор на "Шанел". "Нека всички видят какво сториха на Джак", заявява тя.

В публичните си изяви семейство Кенеди имаше имидж на идеална американска двойка, но президентът всъщност гледаше другаде.

Любовната му връзка с Мерилин Монро е известна, а изпятата от нея песен "Честит рожден ден, господин президент" на гала събитие през 1962 г. остана завинаги в историята. Според книгата "Тези последни скъпоценни дни: Последната година на Джак с Джаки", публикувана наскоро от журналиста Кристофър Андерсън, Джаки не само е знаела за тази връзка, но и предложила на филмовата звезда да заеме мястото й. "Ще се настаните в Белия дом и ще поемете задълженията на първа дама, а аз ще си отида и вие ще трябва да се справите с всички проблеми", казала съпругата.

Тези "проблеми" са свързани с Джудит Кембъл, която твърди, че имала двегодишна връзка с президента, и с 19-годишната стажантка Мими Биърдсли, която 18 месеца е била негова любовница. В мемоарите си, публикувани през 2012 г., Биърдсли уверява, че загубила девствеността си в брачното легло на Джаки, и споменава за игри с пластмасови патета в президентската вана. "Не съжалявам за нищо. Бях млада, екзалтирана и не мога да променя станалото", пише тя.

Майката на Джей Еф Кей - Роуз, затворила очите си пък по повод тригодишната връзка на съпруга й Джоузеф Кенеди с холивудската звезда от 20-те години на миналия век Глория Суонсън.

Никой не знае колко са съблазнителните анонимни жени, които са били доведени в Белия дом, но броят им е бил достатъчен, за да предизвика опасенията на тайните служби, че Кенеди може да бъде шпиониран или да стане жертва на шантаж в разгара на Студената война. "Тези жени имаха съмнително поведение", заявява бившият агент на тайните служби Уилям Макинтайър в документален филм. "Поведението на Джей Еф Кей бе непредпазливо", смята и Сабато и добавя: "То поставяше под заплаха президентството и брака си. Почти сигурно е, че чуждестранните тайни служби бяха информирани за всичко това."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай